8 nyttiga tips om digitalt föräldraskap

Den digitala familjen, Hot & hack, Säkerhet & integritet, Tips & tricks

De flesta av oss som blir föräldrar nu var vuxna, eller åtminstone nästan vuxna, första gången vi använde en smartphone eller en surfplatta. Vi tog våra första stapplande steg på sociala medier samtidigt som de sociala medierna tog sina första stapplande steg. Vi fanns på sin höjd på Lunarstorm (eller Helgon, Playahead, Bilddagboken…eller så hängde vi på BBS:er). Sociala medier var inte lika tillgängligt, internet var inte lika utvecklat och den digitala världen var inte alls så närvarande i våra liv som den är för våra barn.

Det är inte så konstigt. Vår uppväxt var radikalt annorlunda än våra föräldrars. Och så vidare. Det är så utveckling fungerar. Men det innebär att det ställs andra krav på oss som är föräldrar idag, det betyder att vi kommer att hamna i situationer med våra barn – och ställas inför utmaningar – som hade varit tämligen främmande för våra föräldrar. Vi behöver helt enkelt fundera över andra saker.

Här har vi samlat 8 råd till föräldrar (och misstag som det är lätt att begå). De fungerar som en god utgångspunkt för att fundera kring hur du vill ta dig an de här frågorna som förälder. En bra början på en diskussion om de här frågorna.

Betygsätt den här artikeln

2 röster

1 kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Du kanske också gillar

%d bloggare gillar detta: