Kom ihåg att i dagens samhälle spenderar vi fler timmar på nätet än vad vi sover, och under denna tid lämnar vi digitala spår efter oss som avslöjar mer om oss själva än vad dina närmsta vänner eller familjemedlemmar kanske någonsin kommer att känna till.

”Våra identiteter på nätet har blivit måltavlor eftersom att de är värdefulla”, säger Mikko Hyppönen, Chief Research Officer på F-Secure. ”Alla människors information är värdefull på nätet”.

Din sökmotor, ditt sociala nätverk eller din internetleverantör har samtliga förmågan att samla in din data och analysera den för att hitta det bästa sättet att rikta in sig på dig på detaljnivå – ända ner till vilka frukostflingor du föredrar.

Men när du är uppkopplad på nätet är du en möjlig måltavla på fler sätt än så.

”Från sekunden du går online så blir du ett lätt byte”, säger Christine Bejerasco, Online Protection Service Lead på F-Secure. ”Det tar inte särskilt lång tid för någon att upptäcka att du inte har något som helst skydd.”

Enbart i USA under 2016 föll över 15 miljoner användare offer för identitetsstöld eller bedrägeri på nätet för en sammanlagd summa på 16 miljarder dollar. Det var en ökning med 16 procent från föregående år, enligt Javelin Strategy & Research. Bedrägerier där kriminella tillförskaffar sig tillgång till någons konto via stulen inloggningsinformation ökade med nästan en tredjedel.

”Vårt mål på F-Secure är att förse dig med ett bättre internet, ett enklare internet som behandlar dig så som du förtjänar att bli behandlad, och som respekterar ditt privatliv”, säger Sean Sullivan, säkerhetsrådgivare på F-Secure.

F-Secure TOTAL, som kombinerar det prisbelönta skyddet från F-Secure SAFE med Freedome VPN, har uppdaterats för 2017 och ger användaren ännu bättre kontroll av sin personliga data.

TOTAL har, utöver antivirusskydd och surfskydd, skydd mot ransomware samt föräldrakontroll via Familjeregler för alla dina enheter även bankskydd som förhindrar att utomstående kan ta kontroll över dina viktigaste finansiella konton.

”Det finns en överraskande stor andel parter som kan ha möjlighet att se åtminstone delar av vad du gör och vad du är intresserad av i samband med att du surfar på nätet”, säger Mikko Hyppönen. ”Vi är alla i behov av säkerhet eftersom vi lever våra liv på nätet. Vi gör saker på nätet som är privata och som behöver skyddas. Det bästa sättet är att börja använda en VPN”.

I Freedome VPN ingår säkerhet och skydd vid anslutning till Wi-Fi-nätverk, men också möjligheten att blockera oönskad spårning samt möjlighet att utnyttja virtuella platser så att du har möjlighet att använda dina favoriter bland streamingtjänster även på resande fot.

”Om du dröjer med att faktiskt ta kontroll över din data och inte inser att det faktiskt är värdefullt för andra så kommer någon att exploatera detta om du tillåter det. Ju längre tid detta pågår, desto svårare blir det att faktiskt få kontroll på läget”, säger Sean.

Nuförtiden spenderar vi faktiskt fler timmar på nätet än vad vi sover, och under denna tid lämnar vi digitala spår efter oss som avslöjar mer om oss själva än vad dina närmsta vänner eller familjemedlemmar kanske någonsin kommer att känna till.

”Det är en byteshandel”, säger Mikko. ”Men det bör inte vara en byteshandel till vilket pris som helst, och därför måste du ta kontroll över din data. Och den rätta tiden att göra detta är i dag”.

Här kan du testa F-Secure TOTAL gratis.

Betygsätt den här artikeln

1 röster

0 kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Du kanske också gillar

%d bloggare gillar detta: