F-Secure SENSE är den sista pusselbiten för ditt uppkopplade hem

Security, Uppkopplat liv

Mot slutet av 2017 kommer konsumenter att använda 5,2 miljarder IoT-enheter, enligt analysföretaget Gartner. Denna siffra antas vara mer än det dubbla år 2020 – 12,8 miljarder. Med tanke på att vi redan är på god väg att ha fler IoT-enheter i våra hem än det finns människor på planeten, så är det fullt rimligt att anta att du snart kommer att ha så många som ett dussin, eller fler, enheter som kan anslutas till internet. Och vissa av dem kan faktiskt vara uppkopplade till internet utan att du vet om det.

Samtidigt är folk nu mer oroliga över sin personliga integritet och sin privata information än någonsin tidigare.

Ett undersökningsföretag berättade nyligen att så många som 92 procent av amerikaner och britter åtminstone ibland känner oro över sin personliga integritet – och det är företagen och hur de hanterar vår information som är det största orosmomentet. PEW-undersökningen har kommit fram till liknande resultat, som visar att 91% av amerikaner känner att de förlorat kontrollen över hur data kontrolleras och används av företag. Att ha kontroll över privat information kommer att vara en utmaning i framtiden också – i takt med att allt fler installerar IoT-enheter i sina hem.

Dessa enheter innehåller alla möjliga sorters sensorer och sändare som samlar in och delar information. Ett exempel är ett företags smart-tv-apparater som ständigt samlar in data och delar denna information med företag.

Och sedan så har vi hackare.

Hetsen med att lansera fler och fler smarta enheter på marknaden är bara en av anledningarna till att dessa enheter allt oftare blir måltavlor för hackers – och kommer förbli det i en överskådlig framtid. Och medan du kanske har ett uppdaterat säkerhetsprogram på din PC, så är det knappast sannolikt att du har det på din babymonitor, din termostat eller din diskmaskin. Det här innebär att miljontals uppkopplade hem har säkerhetshål som kan utgöra samma typ av säkerhetsrisk som att låta dörren stå vidöppen medan du är ute på kvällen. Men istället för att lämna ditt hem vidöppet för ovälkomna besökare, så lämnar dina uppkopplade enheter din privata data sårbar för online-hackare runt om i världen.

Det är just därför F-Secure bestämt sig för att stänga igen det här säkerhetshålet i ditt uppkopplade hem med F-Secure SENSE.

SENSE är den första hårdvaruenheten som vi på F-Secure utvecklat under vår nästan 30 år långa historia, och den säkrar alla internetanslutna enheter i ditt uppkopplade hem med flera olika teknologier och lösningar i samverkan; en säker WiFi-router med en avancerad säkerhetsapp och branschledande molnsäkerhet.

Så här fungerar det:

  • SENSE smarta säkerhetsrouter skyddar allt från datorer till telefoner till smart-TVs till babymonitorer och webbkameror mot virus och hackare.
  • SENSE-routerns avancerade säkerhetsapp hanterar SENSE-nätverket, som erbjuder ytterligare säkerhetsfunktioner som ser till att du kan skydda dig medan du inte är hemma, beroende på vilken plattform du använder.
  • SENSE-molnet använder den senaste tekniken när det kommer till artificiell intelligens, för att kontrollera datatrafiken i hemmets uppkopplade enheter och skydda mot IoT-hot och hackare.

F-Secure SENSE innehåller både hårdvara och mjukvara, men också en 12 månaders prenumeration på tjänsten, till ett värde av 199 Euro. Abonnemanget kan sedan förnyas för 9,90 euro per månad.

 

Betygsätt den här artikeln

7 röster

1 kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Du kanske också gillar

%d bloggare gillar detta: