Jag har redan ett säkerhetspaket, vad ska jag med VPN till då?

Security

Miljoner människor världen över inte bara gillar gratis Wi-Fi, de planerar sina liv runt tillgången till det. En undersökning från förra året visar att 49 procent av alla affärsresenärer säger att de ser gratis Wi-Fi som en ”avgörande” faktor när de väljer var de ska bo under sin resa.

Och när de sedan kopplar upp sig från sitt hotellrum, från flygplatsen eller från ett café – med sin laptop, telefon eller surfplatta – så skickar de e-post, handlar och sköter sina bankärenden, precis som om de hade suttit vid skrivbordet där hemma. Det känns inte annorlunda att vara uppkopplad över Wi-Fi jämfört med en säker uppkoppling, och de kan göra samma saker – så varför skulle de bete sig annorlunda? Särskilt om de har ett uppdaterat säkerhetsprogram på sin dator.

Men det är en enorm skillnad.

F-Secures forskningschef Mikko Hyppönen satte nyligen ord på det under en frågestund på Quora:

”Utan ett VPN är det en barnlek för någon annan som är uppkopplad på samma Wi-Fi att se stora delar av din trafik.”

En VPN-tjänst krypterar din information, även om du är uppkopplad via ett publikt Wi-Fi, genom att skapa en privat tunnel som gör det omöjligt att genskjuta din privata information.

”Tänk på det som att du drar för dina gardiner hemma när du inte vill att någon utifrån ska kunna titta in”, säger Olli, på F-Secures säljavdelning i videon nedan.

 

Men med ett bra VPN så får du mer än bara skydd för din uppkoppling.

”Jag gillar VPN-tjänster som stärker din personliga integritet genom att ta bort sådant som tracking cookies och andra potentiella intrång”, säger Mikko Hyppönen. ”Sen är det en klar fördel att det oftare blir snabbare att surfa – det går ofta snabbare med ett bra VPN än utan!”

En VPN-lösning ersätter inte ett uppdaterat säkerhetspaket, men det är ett utmärkt komplement som ger ytterligare skydd. Det är därför vi lanserat F-Secure Total säkerhet och sekretess – en produkt som innehåller både F-Secures erkänt effektiva säkerhetspaket med Freedome som är en VPN-lösning som erbjuder precis de funktioner som Mikko efterfrågar.

Oavsett var du kopplar upp dig så erbjuder F-Secure Total säkerhet och sekretess skydd för alla dina enheter, oavsett om det är PC- eller Mac-datorer, smarta mobiltelefoner eller surfplattor. Den förhindrar att skadlig kod tar sig in och säkerställer att din information stannar på din enhet. Den ger också ett skydd från företag, cyberkriminella och myndigheter från att spåra dina förehavanden på nätet och använda din personliga information i sin verksamhet.

Att du också kan ändra din virtuella geografiska plats och på så sätt få tillgång till tjänster som bara är tillgängliga i vissa regioner är bara en bonus, om än en välkommen sådan.

Läs mer om F-Secure Total säkerhet och sekretess.

 

Taggar

Betygsätt den här artikeln

1 röster

0 kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Du kanske också gillar

%d bloggare gillar detta: