Om det kunde hända henne, kan det även hända dig

Security

Tänk dig att du öppnar din e-post och hittar ett brev från Kronofogden som säger att du är skyldig dem tusentals kronor. I brevet står det också att du har samlat på dig tiotusentals kronor i skatteskulder under de senaste fem åren. Det finns bara ett problem – den ”du” som de pratar om är faktiskt någon annan.

Du plockar upp telefonen och ringer upp numret som står på brevet. Det har ju uppenbarligen skett ett misstag, och du är säker på att det hela kommer att vara löst – vara avslutat – när du lagt på luren. Men det kommer det inte att göra. Detta är bara början.

Ditt hjärta bultar samtidigt som du försöker förklara att du har varit heltidssjukskriven under de senaste sex åren och inte har gjort några avdrag eller tagit emot några pengar. Personen i andra änden av linjen lyssnar och säger sedan fem ord som du aldrig trodde att du skulle få höra: ”Någon har stulit din identitet”.

Från och med nu blir ditt liv till ett levande helvete. Och det finns inget du kan göra åt det.

Statistiken är häpnadsväckande. En av tio personer kommer att bli offer för någon form av brott online. Och många av dessa brott sker på publika Wi-Fi. Vissa offer blir ”bara” av pengar. Men om en hacker får möjlighet att lägga sina vantar på ditt personnummer och annan känslig information – då kan du förlora mycket mer än så. Och det är precis vad som hände Michelle, en sjuksköterska från Queens, New York.

Vi bad nyligen Michelle och andra som har blivit utsatta för identitetsstöld att dela med sig av sina berättelser, att berätta hur det verkligen känns att få sin identitet stulen. Var redo med näsduken och se när Michelle öppnar upp sig och berättar om sina erfarenheter – och tänk på hennes upplevelse som en uppmaning, en varning till andra.

Efter intervjun, förklarade Michelle att hon skulle bli glad om hennes berättelse kan rädda andra människor från att behöva gå igenom den mardröm som hon själv fick gå igenom efter att hennes identitet blev stulen.

Det hände Michelle. Men det behöver inte hända dig.

Klicka här för att se varför publika Wi-Fi är så riskabelt och skydda dig med Freedome VPN.

 

Taggar

Betygsätt den här artikeln

0 röster

0 kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Du kanske också gillar

%d bloggare gillar detta: