Varför jag älskar att jobba på F-Secure!

Security

Jag hade nog aldrig kunnat tänka mig att jobba för ett tech-företag som F-Secure före jag fick ett telefonsamtal under 2009. Detta trots att jag alltid varit lite av en ”geek”. Ja, jag hade en Commodore 64 och 1995 var IRC för mig vad Facebook är för många i dag.

Men det som började med ett telefonsamtal blev ett jobb på F-Secure. Och ända sedan jag först klev in på kontoret vid gränsen till Östersjön så kände jag att det var mer än bara ett jobb. Det var en mission.

Vetskapen att vi skyddar tiotals miljoner människor från IT-hot världen över håller mig motiverad att göra lite extra på mitt jobb varje dag. Jag känner helt enkelt en stolthet varje morgon när jag öppnar dörren till kontoret.

Gia1

I utbyte mot att jag brinner för mitt jobb blir jag alltid behandlad som en professionell kommunikatör som också har ett liv utanför kontoret. Och även om IT-industrin generellt är väldigt mansdominerad så har jag aldrig upplevt någon form av diskriminering eller ifrågasättande av min kunskap för att jag råkar vara en kvinna.

Jag skulle kunna radda upp många anledningar till varför det är fantastiskt att vara anställd hos F-Secure. Allt från massage på kontoret, friskvårdsbidrag, att det alltid finns färsk frukt, till roliga firmafester skulle vara några. Men istället väljer jag att ge ordet till några av mina kollegor, och låter dem berätta det allra bästa med F-Secure.

Christine arbetar som Service Lead för vårt Online Protection Team på vårt säkerhetslabb. Hon anställdes från början på vårt kontor i Malaysia men har senare flyttat till vårt huvudkontor i Helsingfors. Christine har arbetat på F-Secure sedan 2008.

”Är man idealist med en passion för säkerhet och vill göra skillnad, inte bara tjäna pengar, är F-Secure en bra plats att vara på. Att vara i den här delen av industrin har hjälpt mig att behålla mina idealistiska sidor. Det känns bra att veta att det jag gör i mitt dagliga arbete är relevant och kan skydda och hjälpa slutanvändarna. Jag är lyckligt lottad som har möjligheten att göra skillnad.”

F-Secure

 Jukka är Senior Manager på vårt säkerhetslabb. Han har varit anställd på F-Secure sedan 2011.

”Jag har alltid varit intresserad av säkerhetsfrågor, och särskilt inom IT. Det gjorde att jag blev väldigt glad över möjligheten att få arbeta hos F-Secure. Säkerhetslabbet är dessutom utan tvekan det mest spännande jag någonsin arbetat med. Jag har dagligen full insikt i alla nyheter kring IT-säkerhet och är bland de absolut första i världen som får reda på nya hot. Jag får även se återkommande bevis på hur vi lyckas stoppa hot på nätet. Det är ett område som ständigt utvecklas och förändras.”

”Det utvecklande jobbet i kombination med företagskulturen i stort, ger en fantastisk helhet. Även om jag nu arbetar på säkerhetslabbet så började jag min anställning inom R&D där jag var under mina första tre år på F-Secure. Möjligheten att flytta vidare till nya arbetsuppgifter inom företaget gör att jag kan växa i min yrkesroll utan att behöva byta arbetsgivare. Och kollegorna jag har är helt klart de bästa i branschen. Kort och gott, jag kan inte se någon arbetsplats jag hellre vill vara på än F-Secure.”

F-Secure2

Efter att själv ha spenderat fyra på F-Secure kom jag och min familj fram till att vi behövde ombyte.

Det är svårt att förklara hur tacksam jag var att då ha en arbetsgivare som gav mig ett års tjänstledighet för att realisera en dröm. Jag flydde inte från mitt jobb. Jag ville inte ens byta jobb. Jag behövde dock göra något för mig själv, min man och min dotter. Vi spenderade ett helt år på resande fot och upptäckte äventyr över hela världen. Vi vandrade i Himalaya, snorklade med rockor och sköldpaddor, såg fantastiska solupp- och nergångar. Vi lärde oss mycket om jorden vi alla lever på och fick distans till vårt eget liv och för egen del också distans och djupare insikt i mitt professionella liv.

Gia2

Det finns bara ett sätt att summera året: det var helt fantastiskt.

Jag var nöjd med mitt jobb och mina arbetsuppgifter när jag reste, men faktum är att de blev ännu bättre när jag kom tillbaka. Om möjligt, så väntade en ännu bättre arbetsposition på mig.

Det är den här typen av möjligheter och chanser som gör att jag vill stanna på F-Secure även om det i ärlighetens namn, oavsett hur utmanade och roligt det är, inte slår min resa runt jorden.

Låter detta som en typ av företagskultur och jobb du själv skulle vara intresserad av?

Om svaret är ja finns det flera chanser att få förmånen att göra oss sällskap på vår resa. Vi rekryterar just nu superstjärnor som vill jobba med oss på F-Secure. Klicka på länkarna nedan för att se vilka tjänster vi söker just nu och råkar du vara expert på cybersäkerhet så finns det extra möjligheter.

Lediga tjänster
APT-tjänster

Gia

Taggar

Betygsätt den här artikeln

0 röster

0 kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Du kanske också gillar

%d bloggare gillar detta: