Därför är en uppdaterad dator en säkrare dator

Security

Vi vet alla hur irriterande det kan vara att få en notifiering om att uppdatera ett program när man sitter och jobbar eller spelar spel på sin dator. Ofta klickar man bort det och tänker att det är något jag fixar senare.

Men ur säkerhetssynpunkt är det ytterst viktigt att alltid uppdatera dina program. När det kommer en uppdatering handlar det nämligen oftast om att utvecklarna hittat ett säkerhetsproblem som uppdateringen ska täppa till.

Det här är något som alla hackare är väl medvetna om. Så genom att analysera uppdateringen kan de se vilket säkerhetshål den täpper till och kan skapa ett program som utnyttjar just detta hål – en så kallad exploit.

Det är alltså lite motsägelsefullt – en säkerhetsuppdatering skapar samtidigt en ny säkerhetsrisk. Vårt lab ser att detta är något som ständigt utnyttjas. Fyra av tio exempel på skadliga program i världen är exploits.

De utnyttjar de populäraste programmen och plug-ins på din dator. Tidigare har Java och Microsoft Windows varit vanliga måltavlor, men på senaste tiden har Adobes Flash plug-in varit speciellt utsatt för angrepp.

Som användare är det enkelt men omständligt att undvika exploits. Genom att alltid uppdatera dina program slipper du problemet. Samtidigt kan det vara svårt att ha koll på alla program. Vår nya konsumenttjänst Booster gör detta automatiskt. Vi har också Software Updater, en mer avancerad lösning som hjälper företag med många anställda att alltid se till att alla datorer är uppdaterade.

Så nästa gång du får en förfrågan om du vill uppdatera ett program – gör det och passa på att gå och ta en kopp kaffe under tiden.

Taggar

Betygsätt den här artikeln

0 röster

0 kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Du kanske också gillar

%d bloggare gillar detta: