F-Secures Mikko Hypponen pratar integritet på Mobile World Congress.

Mobile, Privacy, Security

I veckan är det dags för Mobile World Congress (MWC) igen. Den årliga mobil-teknik-mässan i Barcelona.

En av de största frågorna det senaste året har varit vår personliga integritet på nätet. Mikko Hypponen, F-Secures CRO, är en känd försvararare för vår frihet på nätet. Mikko kommer delta på MWC på måndagen den 2:a Mars i en session som heter “Ensuring User-Centred Privacy in a Connected World”. Det kommer vara en paneldebatt om hur man skall försvara användarnas integritet på nätet så att den inte helt försvinner.

Mikko ser självfallet allt det positiva som den uppkopplade världen gett oss men samtidigt är han en stark kritiker till mycket av det som gått fel med internet. Han har under set senaste året i diverse intervjuer pratat om nya typer av skadlig kod, massövervakning och hur vi kan missbruka ny teknik som t.ex sakernas internet.

Paneldebatten kommer utöver Mikko innehålla fem andra debattörer. På hashtaggen #MWC15PRIV inbjuds samtidigt alla som vill vara med in. Här är tre intressanta vinklar som du kan förbereda dig med.

  1. Mobilsäkerhet

För bara några veckor sedan avslöjade The Intercept. hur amerikanska och engelska myndigheter har brutit sig in företaget Gemaltos datorer för att ta de krypteringsnycklar som säkrar mobilsamtal över hela världen. Gemalto är världens största tillverkare av SIM-kort.

  1. Att vara säker på nätet

Nyligen avslöjades även hur ett Adware-program som kallas ”Superfish” innehåller en säkerhetsbrist som gär det möjligt för kriminella att imitera banker och e-handels siter. Superfish kom förinstallerat på notebooks från en av de största PC-leverantörerna i världen. Det blir svårare och svårare att vara säker på nätet.

  1. Integritet och sakernas internet.

Samsung varnade nyligen användare att man skulle vara uppmärksam på vad man sade framför sin Smart-TV. Du kan läsa mer om detta i blogg-posten här. Men i korthet gäller det Smart TV:ns röst-aktiverings-teknik som kan lyssna på allt som sägs och samtidigt dela informationen med 3:e part. Då fler enheter blir “smarta”, måste vi då bli ännu smartare hur vi beter oss kring dem?

Sessionen kommer pågå mellan 16:00 – 17:30 (CETså missa inte tillfället att slåss för digital frihet på MWC.

[Foto av Hubert Burda Media | Flickr]

Betygsätt den här artikeln

0 röster

0 kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Du kanske också gillar

%d bloggare gillar detta: