Därför är det viktigt för dig och ditt företag med säkerhet på nätet.

Security

Att vara mobil och att ständigt ha tillgång till internet har blivit naturliga faktorer i våra liv. Folk arbetar från flera platser och har många olika uppkopplade enheter.

Den 24/7-kultur vi lever är också orsaken till att vi använder samma enheter både på jobbet och privat. Detta leder till att vi allt som ofta kör våra privata sociala medier som t.ex. facebook på samma enhet som vi hanterar känslig företagsinformation med verktyg som t.ex. CRM.

Säkerhetsriskerna i detta uppkopplade samhället är många – från förlust av enheter, informationsläckage, datastöld, till trojan-appar och phishing siter som knycker lösenord och kreditkortsnummer.

Men vad innebär det för dig och ditt företag? Varför ska du bry dig?

Den mobila enheter innehåller idag extremt mycket information. Det är kontaktinformation, e-post och annan affärskritisk information. Många har idag sitt CRM-system i mobilen. Vad skulle det innebära om hela ditt kundregister kom på vift? I värsta fall kan det innebära slutet för ditt företag …

Men å andra sidan så måste ett modernt företag vara online och på ett effektivt sätt dela information med andra. För att göra detta på ett säkert sätt, och samtidigt hålla en hög sekretessnivå och skydda dina affärshemligheter, måste du se till att du använder enheter och tjänster på rätt sätt. Du måste också använda rätt skydd mot virus så att hackare, brottslingar, hactivists och konkurrenter inte kan få tillgång till information som du vill behålla konfidentiell.

En modern säkerhetstjänst jobbar med säkerhet i flera lager. Att bara ha ett traditionellt anti-virus är inte tillräckligt. Det krävs mycket att stå emot de 250.000 nya virus som kommer varje dag. Det krävs ett realtidsskydd för nya ej upptäckta hot samt en ryktesbaserad molntjänst med de absolut senast upptäckta. Det räcker inte heller att bara skydda PC:n. Det kommer idag 9000 nya hot mot Android t.ex. En modern säkerhetstjänst erbjuder säker surfning, säker e-post, backup och en smart plattform att dela och samarbete säkert på.

Uppdaterad programvara är en annan aspekt man måste ta i beaktande. 80% av all skadlig kod kan undvikas med patchade system. Uppdateringar kan vara knepigt och tidskrävande, men med Software Updater, kan du automatisera sköta uppdateringarna.

Betygsätt den här artikeln

0 röster

0 kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Du kanske också gillar

%d bloggare gillar detta: